Förändringar!

Hej allihopa!

Sorry for this delayed update, but I had a very long and tiring week, and very full of changes!

Jag kan förstår svenska ganska bra nu och jag skriver och pratar en lite, men jag vet inte vad skriver nu så du kan läsa bara den här 🙂

Förra veckan jag åkte till sur Sverige med andra utbytesstudenter, i en Interrail resa. Vi besökte Örebro, Malmö, Helsingborg, Helsingør och Köbenhavn, men jag åkte till Bålsta med min värdfamiljen och jag kunde träffar någon utbytesstudenter i Stockholm helgen före avresan. Vi hade kul och det vara min andra gången i Stockholm, så jag hade många minne från min resan med min familjen. Den Interrail resan var jätte kul, men när jag kom tillbaka hem, jag var ledsen därför till igår i skolan jag hade inte vänner. Jag grät två dagar och jag trodde om byta skol, och åker till Karlstad varje dag, men efter den här jag hade mer energi för den ny veckan och allt har förändrats och jag beslutade att byta bara den kurs och jag är i naturkunskap nu, när ingen spelar innebandy och alla pratar med varandra (ja, därför den här var mitt första problemet, jag visst inte vad pratar om!). Men nu allt är bra med den andra klassen, dom är jätte snälla med mig och jag tycker om de nya ämne jag beslutade. Min första vännen heter Rebecca och hon går i natur som mig. I den här kurs jag kommer att studera Spanska 3, Franska 3, Engelska 5 och 7, Historia, samhällskunskap och idrott. Jag trodde det var lättare att lära sig Spanska än Franska, men idag när jag läst Franska för första gången var verkligen lätt för mig. Jätte bra!

I morgon jag åker till skolan var det finns det “öppet huset” och efter jag ska åker till Karlstad med min värdfamiljen. Jul kommer snart och jag vill förbereda en julkalender. I Karlstad jag ska köpa juldekorationer och en vinter jacka och bra snö skor.

Jag älskar Sverige

Jag måste söver nu att jag är väldigt trött, jag kommer att skriver något mer imorgon bitti.

When something suddenly turns up you feel like you spared the time you had before, but it is a target you reached and which you have to be proud of, and you just have to look ahead in your way…

Vi ses imorgon!

5 thoughts on “Förändringar!

 1. Hej Rossella!
  Vad bra du trivs bättre på den andra klassen 🙂 Det har varit inte lätt för mig heller att få vänner, fast jag kan prata svenska ganska bra. Hoppas det blir bättre!
  Kram!

  • Hej! 🙂
   Dom behover en lite tid för observera en ny person men efter den hör dom ska bli riktigt bra vänner.
   Lycka till med ditt erfarenhet!
   Kram!

 2. Ciao Rossella!! Ho trovato il tuo blog per caso e ora lo leggo con piacere qualsiasi lingua tu scriva 😉 Sono stata anche io exchange in Svezia nel 2010-2011 e leggendoti rivivo il mio anno.
  Capisco bene quei piccoli momenti di frustrazione iniziale che si prova nel fare amicizia con gli svedesi, ma credimi quando avrai sfondato quel duro ghiaccio che nessuno riuscirà a rompere l’amicizia che ti sarai costruita con i tuoi amici svedesi che sarà davvero per la vita.
  Ogni volta che torno in Svezia e rincontro i miei amici è come se non gli avessi mai lasciati 😀
  Goditi fino all’ultimo secondo il tuo exchange
  Laura

  • Mi fa piacere che mi segui! Ora che ho cambiato classe sto benissimo e ho molto amici, tra cui una ragazza a cui sono molto affezionata. Gli svedesi sono delle persone magnifiche, é vero, anche se é difficile rompere il ghiaccio quando ci riesci vuol dire che ci tengono davvero a conoscerti 🙂

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...