I Rom!

(Några bilder tagit i Rom några år sen)

Jag är i Rom, och jag trodde det skulle ha varit konstigare än det är egentligen!

Jag ber om ursäkt eftersom jag har inte skrivit en sista post, och den om Midsommaren publicerades bara några timmar sen.

Jag känner mig verkligen hemma, trots många utbytesstudenter sa att man känner sig inte hemma när man kommer tillbaka.

Det är konstigt, jag saknar inte Sverige än, men jag saknar mycket prata svenska. Därför vill jag skriva på svenska den här post.

Igår på flygplatsen det har varit jätte konstigt. När jag väntade på mina resväskor, italienska var lätt att förstå men på det samma tid svårt att lyssna hela tiden. Jag tog mina hörlurar och började lyssna på musik, ja men vilken? Musiken som jag brukade lyssna på i Sverige gjorde ont, då lyssnade jag på något italiensk, och det gjorde ännu mer ont, eftersom jag förstod att allt tog slut.

Det är otroligt, allt tog slut. Jag har lämnat allt för ett år och nu det känns precis som förut. På vägen hem kände jag igen personer som jag brukade träffa i Sverige, det är en roligt känsla måste jag säga, men en lite ledsen också ibland.

Första saken som jag åt har varit italienskt bröd och många grönsaker, det är otroligt hur maten kan göra någon så glad! 😛

Igår jag har blivit arton, jag känner mig vuxen egentligen!

I natt sov jag tio timmar och en halv, och på eftermiddag två timmar och en halv. Jag är inte trött alls nu, naturligtvis, då skriver jag på bloggen!

Jag pratar redan med mina vänner i Sverige, jag hoppas vi kan göra en videochat snart, jag vill inte glömma bort svenska!

Jag ser fram emot att träffa alla mina vänner, mina släktingar och att göra alla de vanliga sakerna. Jag ser fram emot att gå runt i Rom, i solen. Och att åka inlines med mina vänner igen.

Och jag ser fram emot att åka tillbaka till Sverige

På lördag jag har firat min födelsedag med min värdfamilj. Jag fick många flaggor och jag tycker de har varit de bästa presenter jag kunde ha fått efter ett år som det här! Jag fick två filmer på svenska och ett presentkort på en hemsida var man kan köpa fotokalender, album eller skriva ut tavlor. Jag har redan börjat samla ihop de bästa bilderna av året!

På flygplatsen jag ville inte börja prata italienska eftersom jag tänkte “om jag slutar prata svenska det är slut, det blir alltid lättare glömma svenskan!”. Men efter några minuter som jag hade svarat på svenska till min familj, började jag prata italienska!

Den här blog kommer att användas för att dela hur mycket som helst om mitt liv i Rom. Jag kommer att dela bilder från de mest kända byggnader och platser i den här stad, som jag kommer att ta, och jag tror jag kommer att dela några recept av de traditionella rätter i Rom, jag ser fram emot att ge en nytt utsikt till bloggen och jag hoppas att alla kommer tycka om det.

Tack att ni läser den!

Godnatt!

När jag var i Sverige och gick sova, ibland sa jag “hejdå” istället av “godnatt”. Då säger jag till min värdfamilj, “hejdå, jag saknar er!”

 

2 thoughts on “I Rom!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...